Art and creativity against discrimination, Ankara, Turkey

ПРОЕКТ

2.03.2012 - 12:00

Чрез интерактивни методи младежи от 6 европейски страни ще изразят своята позиция относно дискриминацията в проект по програма «Младежта в действие», по който САИМО е партньор. Групата от България ще се състои от пет участници от екипа на организацията.

В рамките на проекта са предвидени интересни инициативи, насочени към проблема с дискриминацията. Ще се прожектират филми по темата, представящи ситуацията във всяка от участващите страни, а също така самите участници ще заснемат общ кратък филм, изразяващ техните идеи и резултат от работата по между им. Планирана е и изложба със снимки, които да се направят по време на едноседмичния проект отново от студентите-участници. На специална среща с кмета на Анкара г-н Мелих Гьокчек ще бъдат обсъдени добрите практики на страните по въпроса с дискриминацията и човешките права.

Освен това, българската група ще има възможността да покаже част от българската култура  – традиционни храни и напитки, музика и танци пред европейските си партньори, както и да се запознае с тези на другите участници. Посещаването на забележителностите в Анкара и създаването на приятелства ще допълни международния и приятен опит на колегите ни.

Comments are closed.