Образът на Русия в България и на България в Русия

5e004_992     На 11-ти април в Университета за национално и световно стопанство бе проведена среща-дискусия на тема„Образът на Русия в България и на България в Русия”. Инициатори на събитието бяха Студентска асоциация за изследване на международните отношения и Руски културно-информационен център в София. Въпросът предизвика голям интерес и събра в зала "Научни съвети" както студентите, така и преподаватели и експерти от областта.

  5e004_991Гост-лектори на събитието бяха: Г-н Денис Мальцев, старши научен сътрудник в Руския институт за стратегически изследвания;Г-жа Лукьяна Суворова, началник отдел „Международно сътрудничество” в Националния съвет на младежките обединения в Русия;Г-н Александр Афанасьев, бивш служител на МВнР на Русия.

5e004_993

     На срещата присъства и Виктор Баженов, директор на Руския културно-информационен център в София.Освен основната тема те засегнаха и въпроси като "Проблемът за фалшифицирането на историята",  "Нуждата от единен европейски учебник по история" и "Източно партньорство и развитие на младежките политики".

20140411_125222

  Евразийската концепция, славянофилството, образът на Русия, представен в българските учебници бяха само част от акцентите, които предизвикаха голям интерес сред студентите, които активно се включиха в дискусията.

Comments are closed.