Визита в Министерството на външните работи

На 6-ти октомври, за поредна година, Студентската асоциация за изследване на международните отношения имаше възможността и честта да организира визита в Министерството на външните работи на Р България, на която присъстваха основно студенти първи курс специалност “Международни отношения” и “Европейска политика и икономика”.

Събитието се осъществи с огромното съдействие на нашите приятели и партньори от Български дипломатически институт/Bulgarian Diplomatic Institute в рамките на традиционната им програма “Отворени врати”.

Студентите бяха приветствани от г-жа Таня Михайлова - директор на Дипломатическия институт, която разказа повече за мисията на Института и възможностите за професионална реализация в сферата на дипломатическата кариера.

Гости на събитието бяха г-н Антон Марков - директор на дирекция “Ситуационен център” към МВнР и г-н Мартин Колев - lV степен в дирекция “Права на човека” към МВнР и председател на Професионалното обединение на държавните служители в дипломатическата служба, с които се заформи дискусия на теми като реакцията на МВнР при кризисни и извънредни ситуации; консулската служба и международната дипломация.

Визитата приключи в библиотеката на Дипломатическия институт, където студентите успяха да видят богатия им и разнообразен фонд от издания.

Изключително много благодарим за отзивчивостта и професионализма и до нови срещи!

Comments are closed.