Визита в Министерството на отбраната

🔈Вчера, на 24.11.2022 г., в Министерството на отбраната на Република България се проведе студентска визита, инициирана от Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО).

1️⃣ В първата част от посещението си студентите имаха удоволствието да се докоснат до атмосферата на една от най-емблематичните сгради на столицата. Бе им предстване експозицията, разположена в сградата на институцията. Тя включваше автентичини униформи, аксесоари, оръжия на български офицери, бойни знамена, наградни знаци от миналото и днес, и други.

2️⃣ Във втората част от визитата се проведе беседа със студентите и екипа на дирекция „Отбранителна политика и планиране" към Министерството на отбраната. Директорът на дирекцията бригаден генерал Радостин Илиев запозна студентите с основите на отбранителната политика на Република България, както и с най-актуалните теми от дневния ред на НАТО и Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС. На студентите им бе представена още дейността, историята и кариерните възможности, които институцията предоставя

3️⃣ Студентите имаха възможността да зададат своите въпроси, свързани с актуалната среда на сигурност, предизвикателствата, пред които страната ни е изправена във връзка с инвазията на Русия в Украйна, състоянието на въоръжените ни сили, механизмите за вземане на решения в НАТО и други.

🔗 Линк към статията за провелата се визита: https://www.mod.bg/bg/news.php?fbclid=IwAR3M1JqmnNgyvanJZ0tCX3bpteCOJ5Szt3RYKdfBEIltQA2XgpCmtWRSogo

🙌 САИМО поднася своите искрени благодарности към бригаден генерал Радостин Илиев и екипа на дирекция „Отбранителна политика и планиране" към Министерството на отбраната!

Comments are closed.