„Модел ООН: Кризата в Афганистан. Активен диалог или политически застой“

През изминалия уикенд, заедно с нашите партньори и приятели от Дружество за ООН в България / United Nations Association of Bulgaria, успяхме да осъществим студентски “Модел ООН: Кризата в Афганистан. Активен диалог или политически застой."

Събитието се проведе изцяло онлайн в платформата Zoom през двата дни - 20 и 21 ноември в платформата Zoom.

В началото на първия ден Моделът бе открит от Йоана Стамболийска - настоящият председател на Студентска асоциация за изследване на международните отношения/САИМО/ и Ралица Диканска - младежки делегат за България за 2017-2018г. и председател на програмата "Български младежки делегати към ООН".

Председатели на събитието бяха Йоана Стамболийска и Мартин Стоянов, който има богат опит при провеждането на Модел ООН и към настоящия момент е част от Фондация "Конрад Аденауър".

През първия и втория ден участниците изготвиха дневен ред и дебатираха по отделните теми, като в края на втория изготвиха и проекто-резолюция за проблема в Афганистан.

Получиха се много добри и ползотворни дебати като всяка страна успя да направят компромиси и всички да се обединят около обща резолюция, която бе приета.

Comments are closed.