На 08.11.2021г. се проведе Втори ОНЛАЙН дебат

На 08.11.2021г. се проведе ВТОРИ ОНЛАЙН ДЕБАТ на тема „Перспективи и предизвикателства пред Българската външна политика“. Събитието бе излъчено във Фейсбук страницата на САИМО и бе организирано съвместно с нашите приятели от Студентско сдружение ЕГО ПОЛИТИКО към УНСС, Студентски клуб на политолога към СУ "Св. Климент Охридски" и Студентски дипломатически клуб / Students’ Diplomatic Club също към Софийски университет.

Събитието бе открито от Йоана Стамболийска – председател на Студентската асоциация за изследване на международните отношения, София Донская – председател на Студентски дипломатически клуб, Дариа-Лаура Дачева от Студентски клуб на политолога и Веселин Ташев – председател на САИМО с мандат 2020 – 2021г., който бе и модератор на дебата.

Участниците в дебата – г-н Димитър Гърдев от ПП „Има такъв народ“, г-жа Теодора Овчарова от КП „БСП за България“, г-жа Райна Иванова от ПП „ДПС“ и г-н Димитър Стоянов от КП „ГЕРБ“ и „СДС“ представиха своите възгледи и цели по зададените панели:

• Енергийната криза и „Зелената сделка“ /Зеленият пакт/

• Европейско разширяване и интеграция

• Въпроси за сигурността

В последствие самите панелисти отправиха въпроси и реплики помежду си върху по всяка една от темите. Беше създаден диспут между някои от участниците, като по този начин се създаде полезна и интересна дискусия за зрителите и за самите участници.

Comments are closed.