На 10.02.2021 г. от 18:30 часа, в платформата Zoom, ще се проведе онлайн лекция на тема ,,115 години българо-норвежки дипломатически отношения’’ с гост-лектор Николай Геров

На 10.02.2021 г. от 18:30 часа, в платформата Zoom, ще се проведе онлайн лекция на тема ,,115 години българо-норвежки дипломатически отношения’’ с гост-лектор Николай Геров.
 Кой е Николай Геров?
Николай Геров завършва специалност “Международни отношения” в СУ „Св. Климент Охридски“. Също така има педагогическо и преводаческо образование в Норвегия и България. В период от 10 години работи в норвежките миграционни служби, а към момента е референт в Казахстанското посолство в Норвегия. Владее множество езици, някои от които са норвежки, датски и шведски и др.
С богат опит в сферата на българо-норвежките дипломатически отношения, г-н Геров ще обогати познанията ни за сътрудничеството на тези две страни, като ни запознае с теми като:
- Кратка информация за Норвегия. Прилики и разлики между България и Норвегия.
- Българо-норвежките отношения от Средновековието до 1906 г.
-Българо-норвежките отношения от 1906 г. до 1989 г.
- Българо-норвежките отношения от 1989 г. до днешно време:
✓ миграция, НАТО, ЕС, осиновявания и туризъм
✓ норвежки финансов механизъм
✓ въпросът за българските деца и Службата за закрила на детето Барневерн в Норвегия
Тази публична лекция ще даде отговор на множество въпроси, свързани с моментното и бъдещето състояние на дипломатическите отношения между една Скандинавска и една Балканска страна. Събитието е подходящо, както за студенти, които се обучават в сферата на международните и дипломатически отношения, така и за всеки, който иска да обогати своите познания в тази област.
Можете да намерите и да се включите към събитието през следния линк: https://fb.me/e/mPtBeFnpH
 

Comments are closed.