На 23.03.2021 г. от 14:00 часа ще се проведе онлайн дебат тема: „Перспективи и предизвикателства пред българската външна политика”

На 23.03.2021 г. от 14:00 часа „Студентска асоциация за изследване на международните отношения“ /САИМО/ има удоволствието да Ви покани на ОНЛАЙН ДЕБАТ, организиран съвместно с „ЕГО ПОЛИТИКО“ при УНСС, „Студентски клуб на политолога“ /СКП/ при СУ „Св. Климент Охридски“, „Студентски дипломатически клуб“ /СДК/ при СУ „Св. Климент Охридски“ и „Политическа и гражданска обсерватория: миграция, дигитализация, климат” на тема: „Перспективи и предизвикателства пред българската външна политика”.
Основните теми , които ще бъдат разгледани по време на събитието са:
✓ Европейска интеграция на Западните Балкани;
✓ Бъдещите отношения между Република България и Република Северна Македония;
✓ Механизмът за възстановяване и устойчивост на ЕС;
✓ Пактът за миграцията и убежището на ЕС и българската позиция
Обединени от каузата за информираност и отговорност на избора, който студентите ще направят на парламентарните избори на 4.04.2021г, организациите в НПО – сектора, занимаващи се пряко със сферата на международните отношения и външната политика, искат да поставят акцент върху теми, които се превръщат във все по-важни приоритети във външнополитическия дискурс на България. Събитието ще се излъчва на живо и всеки, който иска да вземе информиран избор, ще има възможност да зададе въпросите си. Очаквайте съвсем скоро информация, кои ще бъдат представителите на политическите партии!
Поканени са представители от:
- КП “ГЕРБ” и “СДС”
- КП “БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” - ПП "ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ" - ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД"
- ПП “ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ”
- КП “ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ“
- КП “ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!”
Призоваваме всеки, който има интерес към външната политика в страната и информирания избор, да вземе участие и да зададе своите въпроси.
Линк към събитието: https://fb.me/e/K3oVVwkM
Очакваме ви!

Comments are closed.