Отворено писмо в подкрепа на стачните действия на служителите на Министерство на външните работи на Република България

🙌 Ние от Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) изразяваме ясно и категорично своята позиция в подкрепа на стачните действия и искания на служителите на Министерство на външните работи на Република България.

👥 Настояваме ресорните институции да вземат предвид исканията на служителите в системата на МВнР:

1️⃣ Достойно заплащане в системата на МВнР. Двойно увеличение на заплатите;

2️⃣ Индексиране на командировъчните средства при краткосрочно и дългосрочно командироване;

3️⃣ Прекратяване на практиката за намаляване на основната заплата при дългосрочно командироване;

‼️ САИМО подчертава, че неизпълнението на исканията ще застраши бъдещето на дипломатическата и държавна служба, желанието на младите кадри за развитие в системата на МВнР, както и в следствие, изпълнението на националният интерес и сигурност на държавата ни в национален и международен контекст.

🗣️ Отправяме призив за присъединяване към протестна акция, която ще се проведе утре, на 14.12.2022 г., между 08:30-09:30 ч. пред сградата на Народното събрание /площад „Независимост“, на бул. „Княз Александър Дондуков“ 1, сградата на бившия Партиен дом/.

‼️‼️ По този повод от САИМО излизаме с Отворено писмо относно подкрепа на стачните действия на служителите на Министерство на външните работи на Република България.

➡️ ВИЖТЕ ПИСМОТО НИ ТУК: https://drive.google.com/drive/folders/1T6IOom8AVu_Op2K-8TmNTL2m-EsHY4ie?fbclid=IwAR3z7QxxGYC49VAAhqQLcFuhQGHeMXHKWuTEJC_K4XoLbsIt5IvvV1ivGpw

🎉 Обръщаме се към организациите в сферата с призив да подкрепят писмото ни. Може да го направите като се свържете с нас на имейл [email protected]

Comments are closed.