Предизборен дебат за външна политика

🌐 На 7 септември 2022 г. в Огледалната зала на Софийски университет “Св. Климент Охридски” се проведе Предизборен дебат за Външната политика на България, част от кампанията "Лигата на младите гласоподаватели" организирана съвместно с Национален младежки форум - National youth forum Bulgaria и Студентски клуб на политолога.

На дебата присъстваха:

🔹Александра Корчева от КП “Продължаваме Промяната”;

🔹Деян Николов от ПП “Възраждане”;

🔹Павела Митова от ПП “Има Такъв Народ”;

🔹Георг Георгиев от КП “ГЕРБ - СДС”;

🔹Димитър Димитров от КП “Демократична България - Обединение”;

🔹Еньо Савов от КП “БСП за България”.

Участниците представиха своите възгледи и цели по зададените панели:

🔹Кризата в българо-македонските отношения и приемането на РСМ в Европейския съюз;

🔹Войната в Украйна, отражението й върху европейските икономики и проблемите с гарантирането на националната сигурност на България;

🔹Европейската интеграция на България - Еврозона, Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие/ОИСР/;

🗣️ В последствие участниците имаха възможност да отправят въпроси едни към други, което доведе до полезна дискусия. В края на всеки панел нашите анализатори - Васил Георгиев и Нели Кирилова - отправяха своите коментари и препоръки към изказванията на партийните представители.

🤝 Вярваме, че благодарение на този дебат кампанията “Лигата на младите гласоподаватели” е една крачка по-близо до своята цел - да помогне на младите да вземат своя информиран избор. Отправяме своите благодарности към всички участници за чудесния дебат.

ℹ️ Каним ви да се присъедините и към следващите дебати от кампанията, а именно:

🔹14 септември - Дебат за Младежка политика;

🔹21 септември - Дебат за Вътрешна политика;

🔹28 септември - Заключителен дебат.

Очакваме ви!

Comments are closed.