Предизборен дебат на тема „България и младите след 2-и април”

🟣 На 21 март /вторник/ в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” се проведе предизборен дебат на тема „България и младите след 2-и април” под надслов „Защо гласувам въобще?”. Събитието въвлече в конструктивен диалог представители от политическите партии и коалиции - „ГЕРБ-СДС”, „Продължаваме промяната - Демократична България”, „Български възход”, „Има такъв народ” и „Левицата!”.

💡 Събитието бе организирано по съвместна инициатива на САИМО , Национален младежки форум и Студентски клуб на политолога.

👥 В публиката присъстваха над 100 младежи, студенти, лица от академичната общност и интересуващи се граждани. Дебатът беше част от инициативата „Лигата на младите гласоподаватели”.

🔹 За разлика от предишни дебати, този събра на едно място разпознаваеми и млади представители на партиите и коалициите.

💬 Сред обсъжданите теми и проблеми в рамките на дебата бяха въвеждането на еврото, перспективите за членство на България в Шенген, инициираните референдуми, правосъдната реформа, промените в Изборния кодекс. Разгледан беше и въпросът „Ще има ли редовно правителство в рамките на 49-ото Народно събрание и каква ще бъде неговата формула?”.

❓ Публиката, състояща се предимно от младежи и студенти, се включи активно в събитието, като задаваше разнообразни въпроси към политиците, сред които: „Къде са червените линии за съставяне на правителство и какво са готови двете челни формации да направят?“, „Посочете една политика, засягаща младите хора, която считате за най-важна”, „Означава ли дигитализирането на здравеопазването, че възрастните ще имат ограничен достъп до него?”.

🔍 Дебатът завърши с послание от организаторите и участниците към младите хора в залата - да бъдат активни не само в изборния ден, но и по отношение на всички актуални обществени и политически въпроси. Благодарим на всички присъстващи на дебата за проявения интерес! И не забравяйте да отразите своята гражданска позиция гласувайки на 2-ри април, защото има смисъл!

Благодарим на всички присъстващи на дебата за проявения интерес! И не забравяйте да отразите своята гражданска позиция гласувайки на 2-ри април, защото има смисъл!

Comments are closed.