Студентски модел ООН: Кризата във Венецуела 2.0

🙌 На 3-4 декември, заедно с нашите партньори и приятели от Дружество за ООН в България, успяхме да осъществим Студентски модел ООН: Кризата във Венецуела 2.0.

🗣️ В началото на първия ден Моделът бе открит от Диан Генов - настоящият председател на Студентска асоциация за изследване на международните отношения /САИМО/, и Кирил Нинов - председател на Младежката секция към Дружеството за ООН в България.

1️⃣ През първия и втория ден участниците изготвиха дневен ред и дебатираха по отделните теми, някои от които включваха икономическата и политическата ситуацията в страната по време на управлението на Уго Чавес и по време на управлението на Николас Мадуро, международната търговия с петрол, ОПЕК и други.

2️⃣ В края на втория ден изготвиха и проекто-резолюция за проблема във Венецуела, като специален фокус бе поставен върху хуманитарната и бежанската криза в страната.

👏 Получиха се много добри и ползотворни дебати, като всяка страна успя да направи компромиси и всички да се обединят около обща резолюция, която бе приета.

Comments are closed.