„72 години българо-виетнамски отношения. История и перспективи“

📅 На 15 април Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) организира среща-дискусия на тема "72 години българо-виетнамски отношения. История и перспективи".

📍Събитието се състоя в "Голяма конферентна зала" към Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

🗣️Специални гости на събитието бяха инж. Симеон Димчев, председател на "Българското дружество за приятелство с Виетнам" и г-жа Стоянка Димитрова, зам.-председател на Дружеството, един от първите български студенти във Виетнам и единственият български преводач с виетнамски език. 🇲🇦

🎙️ По-рано същия ден, инж. Димчев даде интервю за БНР относно участието му в събитието. Можете да разбере повече какво каза той, през линка.

https://bnr.bg/hristobotev/post/101632617/vietnam

👥 Двамата ни въведоха в необятната история, традиции и култура на тази така магическа и далечна за нас държава - Социалистическа република Виетнам. Представиха ни факти и разкази от първо лице. Какъв е бил животът в държавата преди 1989 г., какъв е бил след това и как продължава да се развива тази просперираща държава. 💬

📸 Присъстващите имаха възможността да разгледат и лични снимкови и видео архиви на двамата ни гости, което допълни образа на събитието.

Comments are closed.