Виртуална визита в ДИ към МВнР и срещи-дискусии с г-н Георг Георгиев – заместник-министър на външните работи и Н. Пр. Стефано Балди – италианския посланик в България

В рамките на два поредни дни /5-6.11.2020 г./ Студентската асоциация за изследване на международните отношения съвместно с Българския дипломатически институт осъществи онлайн срещи-дискусии между студенти, изучаващи специалността „Международни отношения“ в УНСС и представители на дипломатическата служба.

На 05.11. /четвъртък/ специален гост на онлайн срещата, беше заместник-министъра на външните работи - г-н Георг Георгиев. Той запозна студентите с възможностите и отговорностите, които предлага дипломатическата служба, споделяйки съвети от своята практика и отговори на техните въпроси, свързани с актуални събития във външнополитически и икономически план, както на страната, така и в Европа.

На 06.11. /петък/, втория ден от двудневната виртуална визита към Министерството на външните работи, студентите имаха възможността да се срещнат с италианския посланик в България - Н. Пр. Стефано Балди, който сподели своя опит и разясни ключови моменти относно професията „дипломат“. Той отговори на редица въпроси свързани с дипломатическата практика, все по-голямата дигитализация на публичните комуникации на дипломатите и въможни начини за излизане от кризата в Европа, породена от COVID-19.

И двата дни бяха открити и модерирани от г-жа Таня Михайлова - директор на Дипломатическия институт.

Comments are closed.