Публична лекция на тема “Антикорупционно образование. Програма на ООН. Можем ли да се преборим с корупцията чрез образованието и как точно да стане това?” с гост-лектор г-н Алекс Петков

На 26.10. САИМО осъществи онлайн лекция на тема “Антикорупционно образование. Програма на ООН. Можем ли да се преборим с корупцията чрез образованието и как точно да стане това?” с гост-лектор г-н Алекс Петков. Лекцията се проведе през платформата Zoom, предоставена от нашите партньори от Национален младежки форум.

Събитието бе открито с няколко встъпителни думи от председателя на Асоциацията - Веселин Ташев и думата бе предоставена на гост-лектора.

Г-н Петков изложи накратко и леснодостъпно с какво се занимава отдела “Корупция и икономически престъпления” към Службата на ООН по наркотиците и престъпленията, в която понастоящем работи.Представи как функционира самата служба заедно с отделните държави членки и различните програми за борба с корупцията.

Обяснено бе как се прави връзката между темата за борбата с корупцията в различните етапи от образованието. Накрая имаше множество въпроси към г-н Петков и се заформи интересна и полезна дискусия.

Comments are closed.