Лидерството и младежкият сектор в България

IMG_20131120_185949„Лидерството и младежкият сектор в България” беше темата на дискусията между членовете на САИМО и председателя на Национален младежки форум- Лилия Еленкова. Събитието се състоя на 20 ноември в зала 5008 на УНСС. Лилия Еленкова е завършила "Българска филология" в Софийски университет „Св.Климент Охридски”, а по-късно изкарва своята магистратура в Университета за национално и световно стопансто – специалност – Управление на международни проекти. 

   Дискусията за лидерството започна с въпрос към аудиторията кои известни имена от историята можем да определим като лидери. Студентите от САИМО определиха като лидери Васил Левски, Тодор Живков, Джордж Вашингтон, а някои дори и Хитлер. С тези имена аудиторията свърза качества като обединиетел, оратор, човек, който умее да изгражда. Еленкова обобщи, че това са хора, за които в даден момент от историята се е смятало, че ще отведат народа и странта си към „светлото бъдеще”. Еленкова добави още, че зад истинския лидер стоят хора, повярвали в неговата правота и кауза.

IMG_20131120_190004Стана въпрос и за стратегиите. Лилия обясни, че стратегията не е поставяне на крайна цел, която да осъществиш. Ако поставим крайна цел, не е ясно какво следва след това. Стратегията не е в миналото, не е и в настоящето. Стратегията е път в бъдещето.

По повод на младежкия сектор в България Лили запозна аудиторията с организацията, която тя представлява, а именно, Национален младежки форум (НМФ) в който и САИМО е пълноправен член. Тя обясни как работи тази структура, как се взимат решения и кой може да прави изявления от името на платформата, обединяваща 35 ммладежки организации.

IMG_20131120_200520

Comments are closed.