Публична дискусия „Чешкото председателство на съвета на Европейския съюз – поглед назад“ с Н.Пр. г-н Лукаш Кауцки

🇨🇿🇪🇺 Вчера, на 24.01.2023, се проведе публична дискусия с тема "Чешкото председателство на съвета на Европейския съюз- поглед назад", организирана от САИМО, в Голяма конферентна зала на УНСС, на която гост беше Н. Пр. посланик на Чешката република в Република България Лукаш Кауцки.

💬 Дискусията беше разделена на 2 главни теми, в които Н. Пр. г-н Лукаш Кауцки обобщи приоритетите, мисиите и идеите, по които Чешкото председателство е работило и осъществило и обясни ролята, която България е изпълнявала по време на мандата на Чешкото председателство. Двете теми бяха последвани от време за дискусия, в която студенти и гости имаха възможността да зададат въпросите си към Н. Пр. Г-н Кауцки.

💡 По време на дискусията бяха засегнати водещи теми и проблеми относно Руската агресия върху Украйна, енергийната криза и повишаване на сигурността. Отделно бяха споменати и успехите на Чешкото председателство по отношение на засилване на киберсигурността, дигитализацията, изпращането на помощи за Украйна, енергийната диверсификация, околната среда, транспорта, и младежта и др. По втората тема Н. Пр г-н Кауцки сподели впечатленията си от кооперацията между Чешката република и Република България, отношенията между двете страни и отбеляза впечатленията си относно младите в страната и техните способности.

⭐ Сърдечно благодарим на Н. Пр г-н Лукаш Кауцки за възможността да бъде наш гост, както и на всички присъстващи на събитието.

Comments are closed.