Публична лекция „Бежанският въпрос и дипломацията“ с гост-лектор г-н Николай Геров

🌐 На 10.02.2023 г. в Голяма конферентна зала на УНСС се проведе организирана от САИМО публична лекция на тема "Бежанският въпрос и дипломацията", на която гост-лектор беше г-н Николай Геров.

💬 В началото, г-н Геров запозна аудиторията със себе си и с дългогодишния си опит в работата с бежанци. Лекцията продължи с въпроса "Защо дипломатите би трябвало да познават бежанския въпрос", по време на който от различни гледни точки бяха представени необходимостта и от това дипломатите да са добре запознати с темата.

🗂️ Във втората част на лекцията г-н Геров представи различни институции, в които има възможност за работа с бежанци в България и Европа, като обясни спецификите и критериите за всяка една от тях , както и процедурата, критериите, трудностите и спецификите в процеса по закрилянето на бежанци.

🔍 В края на лекцията, гостите имаха възможност да зададат въпросите си към гост-лектора, което спомогна задълбочаването на знанията на аудиторията. Николай Геров приключи лекцията, препоръчвайки допълнителна информация, литература и филми по въпроса и подтиквайки интереса към темата да не спира.

🙌 Сърдечно благодарим на г-н Николай Геров за възможността да бъде наш гост-лектор, както и на всички присъстващи за интереса.

Comments are closed.